Kruška

  • Abbe fetteladd
    Podloga: P.COMMUNIS

    Dozrijevanje: Dozrijeva krajem rujna

    Plodovi su specifičnog, jako izduženog kruškolikog oblika. Meso je sočno, žućkasto-bijelo, srednje fine teksture, Slatkastog je okusa, srednje izražene arome i blagog mirisa.



  • Conferenceadd
    Podloga: P.COMMUNIS

    Dozrijevanje: Dozrijeva krajem rujna

    Plodovi su izduljeni i uski, sočnog ali čvrstog mesa i zadovoljavajućeg okusa. Boja potkožice je maslinasto zelena s velikim otocima hrđe.



  • Klapov ljubimacadd
    Podloga: P.COMMUNIS

    Dozrijevanje: Dozrijeva polovinom kolovoza

    Plodovi su pravilnog kruškolikog oblika. Kožica ploda je glatka, tanka, osnovne žuto-zelene boje koja na osunčanoj strani poprima lijepo crvenilo. Meso ploda je bijele boje, slatko, topivo, vrlo sočno, lagano kiselkasto i vrlo aromatično.



  • Lipanjska ljepoticaadd
    Podloga: P.COMMUNIS

    Dozrijevanje: Dozrijeva krajem lipnja (cca 46 dana prije viljamovke)

    Plodovi su izduženog, kruškolikog i zdepastog oblika. Kožica ploda je suha, glatka, sjajna. Osnovna boja kožice ploda je svijetlo-zelena sa smećkastim mrljama koja s osunčane strane poprimi lijepo crvenilo. Meso ploda je svijetlo-žućkaste boje, slatko, sočno i vrlo aromatično



  • Tikvica nagovikadd
    Podloga: P.COMUNNIS

    Dozrijevanje: Dozrijeva početkom srpnja

    Meso je fine strukture, slatko sočno i aromatično.



  • Viljamovka žutaadd
    Podloga: P.COMMUNIS

    Dozrijevanje: Dozrijeva oko 20. kolovoza

    Jedna je od najraširenijih sorti kruške u svijetu. Plodovi su kruškolikog oblika i s neravninama po površini. Osnovna boja ploda je svijetlo-zelena, a sazrijevanjem prelazi u limun žutu. Meso je sitno-zrnaste strukture i vrlo fine teksture, žućkasto-bijele boje, slatko, sočno. Punog je ukusa sa specifično prepoznatljivom, prilično jako izraženom muškatnom aromom i mirisom.